SAMSUN / BAFRA - Bafra Dedeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

tarihçe

Okulun Tarihçesi:

Okulumuz, 2009-2010 eğitim-öğretim yılı Bafra ilçe merkezinde eğitime açıldı, ilk eğitim öğretim yılı sonunda, eğitime kapanan Dedeli YİBO ya taşındı. Tarım Meslek Lisesi adıyla eğitim-öğretime başlayan okulumuzun adı önce Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak daha sonar da Dedeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Okulumuz Tarım Alanında Bahçe Bitkileri ve Süs Bitkileri Dallında eğitim öğretim faaliyeti göstermektedir.

Okulumuz 20 dönüm arazi içerisinde uygulama parselleri ve 150 bodur elma ile 100 yarı bodur kiraz fidandan oluşan meyve bahçesine sahiptir. Ayrıca 50 meyveden oluşan karma meyve bahçesi 2 yıl önce tesis edilmiştir.240 metrekare olan plastik serada yazlık ve kışlık sebzeler münavebeli olarak üretilmektedir.

Okulumuzda kapalı ve açık alanlarda uygulamalı tarım dersleri yapılmakta olup öğrenciler teorik eğitimlerinin yanında pratik eğitimler de almaktadırlar.

Okulumuz erkek öğrenci pansiyonuna sahiptir.

2019 Yılında okulumuz aynı zamanda Döner Sermaye İşletmesi olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Yayın: 13.09.2023 - Güncelleme: 13.09.2023 14:40 - Görüntülenme: 78